Rozhovory

Zpět na článek

Buchert: Německo dohání dlouho neřešené problémy. Dopady na Česko budou vysoké, nová vláda je naděje

29 komentářů

Uživatel_5734171
Německo je mi ukradené. Jejich země, jejich boj. Co mi ukradené není je to, proč my těch jejich problémů nedokážeme využít. Typicky energie. Je to už dlouhých 13 let, co po havárii ve Fukušimi Německo iracionálně rozhodlo odstavit svoje BEZPEČNÉ jaderné elektrárny, aniž za ně měli náhradu. Den poté měla naše vláda rozhodnout o tom, že postavíme další jaderné zdroje, protože u nás je bezprecedentní podpora jádra u obyvatelstva. A byla tu i připravená energetická koncepce z pera akademika Pačesa. Co udělala Sobotkova a pak Burešova vláda? Jedno velké nic. Respektive snažili se dostat do hry Rosatom, proti doporučení příslušných orgánů a proti doporučení zpravodajských služeb. Takže 8 let se tu jela taktika Rosatom nebo nikdo. Kdyby tehdy vláda rozhodla, mohlo se dávno stavět a dejme tomu za 8 let mohlo být hotovo. A my bychom na vývozu energie do Německa vydělávali víc, než celý automotive, kterému se pořád klaníme jako posvátné krávě. A stačí se podívat na to, jak funguje Polsko, kterému se stále někteří oslové posmívají. Nebude dlouho trvat a z Polska bude evropská velmoc.
tempter
@Uživatel_5734171 Německo mi ukradené není, ale jinak 100% souhlas.
epr3
@Uživatel_5734171 A víš, proč to v Polsku funguje? Protože polský politici neukradnou všechny prostředky, které z Unie přijdou a přeci jen něco nechají na dálnice. A potom je to taky tím, že se sice tváří jako vzorný žáček EU, ale dělají svou politiku a na kecy z EU zvysoka s.rou.
Příklad je zemědělská politika, kde podle rad z EU ji měli po vstupu do EU vlastoručně zardousit. Všechno těm zm.dům v EU odkývali a udělali pravý opak. Využili prostředků, které jim Unie posílala a mohutně do svého zemědělství investovali. Tam, kde před dvaceti léty hospodařil ubožáček s kravským potahem, tam je dnes hospodář vybavený nejmodernější technikou. Polsko se stalo obilnicí a špajzem Evropy, přesně to, co EU nechtěla, protože sebevědomým a sytým národům se těžko poroučí.
To u nás to byla jiná liga. Poručili nám, že máme zlikvidovat svůj cukrovarnický průmysl, a my jsme to jako idioti udělali, ačkoli v té době patřil mezi špičku. Díky úplatným blbečkům v naší politice, jsme se dostali do totální závislosti, kdy si třeba jako bývalá bramborářská velmoc nedokážeme vypěstovat brambory ani pro vlastní spotřebu. A takhle je to skoro se vším. My kteří jsme po desítky let zásobovali celou střední Evropu elektřinou, nebudeme do dvou let schopni vyrábět ani pro sebe. Takovým deb.lům se pak snadno poroučí.
Saša Krach
Správně bylo řečeno..
Nová vláda je naděje.
V Německu a také v.Česku..
Zdravím.
Richard Šebesta
@Saša Krach Je to tak a naděje umírá poslední.
tempter
@Richard Šebesta Přesně šebo, ale to ty už budeš dávno mrkva.
Richard Šebesta
@tempter .Jen pro tvou informaci s takovým defektem jako ty nebude ztrácet čas. Moudrý Jan Werich říkal když se někdo hádá s blbcem po chvíli se už hádají blbci dva. Což já nechci. Čili tvoje bludy číst nebudu ani na ně reagovat. Ale klidně si čmárej co chceš. Jsi MAČO a mačo zůstaneš.
tempter
@Richard Šebesta Je úsměvné, kolikrát už jsi mi tohle napsal, šebo blbče (to neber jako nadávku, jen odkazuji na toho tvého Wericha 🙉).
King I
@Saša Krach vám to dvakrát nestačilo, vy dva senilové?
epr3
@King I Debil Fiala úplně stačil jenom jednou.
Richard Šebesta
Dlouho neřešené problémy nemá jen Německo ale celá EU včetně naší republiky. Důsledky se dostavují už nyní. Jako hlavní problém bych vyzdvihl
tři. Za prvé 10 let neřešená migrace, způsobuje v Německu ale nejen tam
i v celé EU velké problémy. Za druhé greendeal a všechno co s tím souvisí
po ekonomické a hospodářské stránce a aby toho nebylo málo má EU další problém, který nechce řešit, válka na Ukrajině. I ta podstatně komplikuje v EU vše,život tamních obyvatel finančně zatěžuje ekonomiku, trpí tím obyvatelstvo
a klesá životní úroveň obyvatel celé EU v souvislosti s touto válkou. Ty důvody
proč, není třeba rozvádět jsou zřejmé a jasné. Německa se tyto tři problémy týkají možná nejvíc.Pochopitelně že těch problémů je mnohem více uvedl jsem hlavní ale třeba automobilová krize jeden z mnoha dalších.
lug70
@Richard Šebesta já si kámo myslím, že tady nejde o dlouhodobé neřešení problémů, ale naopak o velmi sofistikovaně řízený proces, který ty problémy uměle vytváří s určitým skrytým cílem. Bruselská vrchnost a jejich pašalíci v liberálních vládách zemí EU s lidmi hrají nečistou hru. Já to doslova cítím v kostech. Oni tady chtějí způsobit chudobu a anarchii aby mohli zavést brutální diktaturu.
Richard Šebesta
@lug70 Je to tvůj pohled. Máš na něho právo.Já to vidím jinak. Neschopnost plus arogance moci a v případě Německa je zde silně zastoupen ženský prvek,který jako by ty dvě věci potvrzoval.
Merkelová, von der Leyenová a další ministryně obrany a další a další neschopné ženské v německých vládách.Nechci tvrdit,že platí pravidlo čím více žen v politice tím větší chaos,ale v případě
Německa to platí.
tempter
@lug70 1. místo 👍
Bořivoj Zelený
@lug70 Souhlas, ještě by to chtělo identifikovat a pojmenovat kdo jsou ti ONI.
tempter
@Bořivoj Zelený Ufouni 🙉😂
King I
@Richard Šebesta kámo, jestli se chceš ostřit mozek, zkus křížovky nebo básničky nazpaměť. Tady drmolíš pořád dokola to samé. Jak čtenář uvidí v diskuzi jméno Šebesta, utíká hledat nejbližší buchar, aby si mohl srovnat hlavu od těch sraček.
epr3
@King I Ty ten buchar užíváš asi často, viď?😂
King I
@epr3 zrovna jsem se z téhle terapie vrátil. To abych tam teď šel znovu, viď?
epr3
@King I Klidně to můžeš zkusit, ale ze vzduchoprázdna se nedá udělat nic, ať použiješ jakoukoli technologii.
Markus Wassertrüber
Před soućasnou mizérií a jejím scénářem varovali nezávislí hospodářští experti v Německu už jistě před takovými patnácti lety. Dostávalo se jim samozřejmě minimum pozornosti a když, tak bývali onálepkováni . Počínaje konspirátory až po pravicové extremisty. To známe. To, že poukazovali na smrtící směsici ekologického fanatismu (viz vypnutí všech jaderných elektráren), extrémního daňového zatížení a neúnosné migrační politiky, to se zideologizované, zezelenalé vládní politice nehodilo. A protlačili to i de EU, kde sedí podobných fanatiků celá řada. Teď se dostavují výsledky a přiznat si chyby nehodlá nikdo. A naši nohsledi v tom jedou společně.
Richard Šebesta
@Markus Wassertrüber Souhlasím.
Bořivoj Zelený
@Markus Wassertrüber
"Největším nepřítelem národa je inteligence (elita) vychovaná svými kolonizátory".
Džaváharlál Nehrú
Německo sice není přímo kolonií, ovšem v určité omezené suverenitě existuje od r. 1945. A tento citát indického politika na Německo sedí, kdy byli Němci po válce převychováváni svými pokořiteli, v záp. části od r. 1945, ve východní části až od r. 1990.
Výsledkem je zcela pomýlený německý národ, hlavně v té západní části, který je vyloženě destruktivní sám sobě.
tempter
@Bořivoj Zelený 😂😂😂
Bořivoj Zelený
@tempter Co je tu k smíchu? Situace v Německu je spíše k pláči.
tempter
@Bořivoj Zelený V klidu Bořku. Nějak bylo, nějak bude. Ale u tvého intelektuálního výplodku jsem se opravdu srdečně nasmál, dík 👍
Bořivoj Zelený
@tempter Tak proč je takový rozdíl v mentalitě východních a západních Němců, kdy právě ti východní si zachovávají aspoň trochu toho zdravého rozumu.
epr3
@tempter Tak hlavně že jsi veselý a chutná ti jíst....
reproman
Neplačte. Sami jste si to zavinili.